Sword Vest

DKK20.00

Materialer:

Sword Vest

 

Léttlopi 100 % uld fra Island, løbelængde 50 g. ca. 100 m
Alternativ: Andre garntyper kan anvendes, vær dog opmærksom på at garntypen skal være med samme strikkefasthed

Dame
Størrelse
:                             XS                 (S)                  M                   ( L )                XL                 (XXL)

Overvidde:                         83                   88                 95                  102                113                125 cm

Hel længde ca:                    50                   52                 54                  56                  58                  60 cm

 

Garn:           

A: Barley (1419)                  (4)                   4                   (5)                 5                    6                    (6) ngl.

B: Golden heather (9426)     1                   (1)                   1                   (1)                  1                    (1) ngl.

C: Bottle green (1405)           1                   (1)                  1                    (1)                  1                    (1) ngl.

 

Rundpinde:  4,5 mm, 80 cm samt 80 cm

Rundpinde:  5,5 mm, 80 cm samt maskeholdere og markører

Strikkefasthed:

16 masker og 21 pinde glatstrik på pind 5,0 = 10 x 10 cm.

OBS!: Husk at kontrollerer strikkefastheden, da den er ensbetydende med om det færdige arbejde vil passe som ønsket. Er din strikkefasthed større eller mindre skiftes til tykkere eller tyndere pinde efter behov. Strikker du med en anden type garn, end anvendt i opskriften, er en strikkeprøve vigtigt

Inden du griber strikkepindene er det altid en god ide, at kende modtagers mål. Det er ærgerligt, hvis ærmerne er for korte, ribben for stram eller kroppen for lang. Der ligger en del arbejde i et strikkearbejde og det skulle nødigt ende på en hylde. Derfor er strik genialt, da du kan få arbejdet helt som det passer til dig. Er du eks. en str M, men har længere arme eller vil måske gerne have trøjen lidt længere, så følger du bare str. M, men strikker samme længde på ærmer og krop som til str. L. Samme valgfrihed gælder også om du ikke ønsker talje eller modellen er til en herre, så vælger du bare dette til eller fra.


Strikkemetode:

Denne model strikkes fra rib ved hofte og op mod ærmegabet, dernæst strikkes ærmerne og siden samles arbejdet på 1 pind. Sweaterens mønster og indtagninger strikkes nu som vist i diagrammet. Mønsteret er strikket med brug af metoden Fair Isle, en teknik der låser garnet for hver 3-4 maske, og dermed sikre mod lange løkker ved farveskift på bagsiden. Metoden kræver lidt øvelse, men vil på sigt være til stor hjælp, samt give dig glæden ved et flot arbejde på både for- og bagside af arbejdet. Modellen er ens i for og bagstykke, dog er disse benævnelser brugt for nemheds skyld. På nettet finder du flere gode videoer, der beskriver hvordan Fair Isle/flerfarvet strik udføres.

 

Strikketips:

Brug af forkortelser i denne opskrift:

m=maske, r= ret, vr=vrang, omg=omgang, indt=indtagning, udt=udtagning, gent=gentag, afl=aflukkes

1 udtv: betyder en løftet udtagning mod venstre. Venstre pind stikkes ind i masken under den maske, der lige er strikket. Masken løftes op på pinden og der strikkes ret i denne

1 udth: er en løftet maske ud mod højre og dermed en spejling af ovenstående maske. Højre pind stikkes ind i masken under den maske, der skal strikkes. Der strikkes ret i den løftede maske

2 dr r sm h: strik en maske. Løft en maske, løft den tilbage på venstre pind, løft den efterfølgende maske hen over masken, løft masken tilbage til højre pind. Denne indtagning hælder mod højre.

2 dr r sm v: tag en maske løst af, strik den næste maske ret og træk den løse maske over den strikkede. Denne indtagning hælder mod venstre. OBS! er intet andet nævnt i opskriften, benyttes denne indtagning eks. i diagrammet.

Markører: hjælper med at markerer start eller afslutning på ind- eller udtagninger. Det er her en stor hjælp at flytte markøren op til den sidste ud- eller indtagning, så intervallet af disse bliver jævnt.

Krydsopslag: krydsopslag er en flot og enkelt måde at lave en opslagning med. Metoden har den fordel, at man ikke risikerer for lidt eller for meget garn under opslagningen. Desuden har dette opslag det plus at der kan benyttes 2 farver, hvilket giver en ekstra detalje i arbejdet. Kender du ikke teknikken, finder der mange nyttige videoer på nettet, der hurtigt lærer dig denne teknik.

Varenummer (SKU): 34 Kategori: Tag: